Lainani

  • Ole hyvä ja kirjaudu sisään sivun ylälaidasta nähdäksesi lainatietosi

Ohjeita Ohjeita

Lainojen uusinta

Teoksen Tila-riviltä näet, voiko teosta uusia. Teosta ei voi uusia, jos

  • teoksesta on varauksia
  • teosta on uusittu jo maksimimäärä (5 kertaa)
  • sinulla on lainauskielto
  • teos on uusittu tai lainattu saman vuorokauden aikana

Laita rasti niiden teosten kohdalle, jotka haluat uusia. Voit valita uusittavaksi kaikki lainat  klikkaamalla listan otsikkorivillä olevaa valintaruutua. Huom, jos valittuna ei ole näytä kaikki lainat yhdellä sivulla järjestelmä uusii vain sillä sivulla olevat lainat.

Paina tämän jälkeen Uusi lainat -painiketta listan yläosassa.

Lainat uusitaan, ja näet listauksessa uusimiesi lainojen uudet eräpäivät.

Voit uusia lainoja myös yksitellen lainan rivillä olevalla Uusinta-painikkeella. Uusinta-painiketta ei näy, jos kyseistä lainaa ei voi uusia.

Huollettavan lainat ja varaukset

Jos kirjastokorttiisi on yhdistetty huollettaviesi kirjastokortteja (eli toimit heidän takaajanaan), saat heidän lainansa näkyviin ja uusittavaksi Lainani-sivun pudotusvalikosta (Valitse kortti).

Kaukolainojen uusinta

Kaukolainoja ei voi uusia verkkokirjaston kautta. Voit uusia kaukolainasi lähettämällä uusintapyynnön osoitteeseen kaukopalvelu(at)kerava.fi tai soittamalla numeroon 040 318 2580.

Noudatamme kaukolainojen uusinnoissa lähettävän kirjaston käytäntöjä.

Maksut

Kirjasto perii myöhässä palautetusta aikuisten aineistosta myöhästymismaksun. Lasten aineistosta ei peritä myöhästymismaksua, ainoastaan palautuskehotuksesta koituneet kulut.  

Asiakas vastaa siitä, että hän joko uusii tai palauttaa aineiston sen eräpäivään mennessä. Eräpäivämuistutus sähköpostilla on lisäpalvelu eikä poista asiakkaan vastuuta lainojen palauttamisesta ajoissa.

Yli 20 euron myöhästymismaksut tai kaksi myöhässä olevasta aineistosta lähetettyä palautuskehotusta aiheuttavat lainauskiellon.