Peliviikko Keravan kirjastossa Peliviikko Keravan kirjastossa

Peliviikko 4.-10.11. Keravan kirjastossa tarjoaa pelaamista monissa muodoissa: konsolipelaamista senioreille, retroilua pelien merkeissä sekä yhteisöllistä lautapeli-iltaa. Tule mukaan!

 

Ma 4.11. klo 9-12 Keravan kirjasto kutsuu seniorit pelaamaan konsolipelejä Pentinkulma-saliin

K-60-peliaamu rohkaisee ikääntyneitä tutustumaan erilaisiin konsoleihin ja konsolipeleihin. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan muun muassa Playstation 4- ja Nintendo Switch -konsoleita sekä Playstation 4-konsolin virtuaalitodellisuuslaseja. Paikalla on kirjaston henkilökuntaa kertomassa peleistä ja opastamassa niiden käytössä. Kirjasto tarjoaa pelaajille aamukahvit.

Paikalla myös Senior fighters -joukkue

Peliaamuun saapuu Senior fighters -joukkue, joka haluaa omalla esimerkillään rohkaista senioreita mukaan yhdessä pelaamisen, e-urheilun ja erityisesti Counter Striken hauskaan ja jännittävään maailmaan. Senior fighters -joukkueen jäsenet esittelevät toimintaansa ja järjestävät senioreille Counter Strike -kilpailun tietokoneella. Kilpailun ja tietokonepelit tarjoaa Senior Fighters- joukkue https://seniorfighters.blogspot.com/

Counter Strike -kilpailu on tarkoitettu yli 60-vuotiaille senioreille, jotka eivät ole aikaisemmin pelanneet peliä. Aikaisempaa pelikokemusta ei tarvita, sillä ennen kilpailusuorituksia Senior Fighters -joukkueen jäsenet opettavat turnauksen osanottajille tarvittavat perustaidot eli pelihahmon ohjaamisen hiiren ja näppäimistön avulla.

Kilpailusuoritukset kestävät pari minuuttia. Tehtävänä on ohjata hiiren ja näppäimistön avulla pelihahmo kulkemaan pelikartalla annettu reitti. Tehtävän voi suorittaa kaikesa rauhassa omaan tahtiin, sillä pelissä ei samanaikaisesti ole mukana muita pelaajia tai botteja (tietokoneen ohjaamia pelaajia). Reittiin voi tutustua etukäteen kartalla, jota voi käyttää apunaan myös kilpailusuorituksen aikana. Kilpailun voittaa nopeimmin reitin kulkenut pelaaja.

Pääpalkintona on Senior Fighters joukkueen lahjoittama suklaalevy ja kirjaston lahjoittamat leffaliput. Yllätyspalkinnot ovat myös mahdollisia.

Kannattaa siis tulla kokeilemaan. Samalla voit tutustua Counter Strike -peliin ja Senior Fighters joukkueen paikalla oleviin pelaajiin

 

Ke 6.11. klo 16-20 Satusiivessä Retropeli-ilta ja Pentinkulma-salissa Retropelikirppis

Satusiivessä pääsee pelaamaan erilaisia retropelejä Amiga-tietokoneilla ja vanhoilla pelikonsoleilla. Retropeli-ilta järjestetään yhteistyössä Suomen Amiga käyttäjät ry:n ja pelikauppa Retromagian kanssa.

Pentinkulma-salissa on kaikille avoin retropelikirppis, jossa voi joko myydä omia pelejään tai täydentää ostoksin omaa pelivarastoaan. Myyntipöydät on varattavissa osoitteessa http://bit.ly/retrokirppis.

 

Pe 8.11. klo 15-18 Lautapeli-ilta

Pentinkulma-salin lautapeli-illassa toisilleen tutut ja tuntemattomat voivat kokoontua yhteen pelaamaan erilaisia lautapelejä. Peli-illassa pelataan kirjaston kokoelmista löytyviä pelejä, joita voi lainata myös kotiin pelattavaksi. Tarjolla on myös lautapelivinkkausta. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen lautapeliseuran ry:n kanssa.

Kaikkiin Peliviikon tapahtumiin on vapaa pääsy.

Mikä peliviikko? Mikä peliviikko?

Peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksellinen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Viikon aikana kirjastoissa ja muissa julkisissa tiloissa järjestetään kymmenittäin erilaisia pelitapahtumia, joista suurin osa on maksuttomia. Viikko järjestetään samaan aikaan kuin International Games Week.

Lue lisää Peliviikosta www.peliviikko.fi