Kirjastoon saapuu noin 300 sanoma- ja aikakauslehteä, vuoden 2018 lehdet näet täältä. Kirjaston tiloissa on mahdollista lukea sanomalehtien sähköisiä näköislehtiä ePress-palvelun kautta. eMagz-palvelussa aikakauslehtiä voi lukea etäkäyttöisesti omalla laitteella missä vain.

Uusin numero on luettavissa kirjastossa ja vanhempia numeroita voi lainata tai varata. Lehtien laina-aika on 2 viikkoa.

Sanoma- ja aikakauslehdet sijaitsevat katutason Uutistorilla, lasten- ja nuortenlehdet ovat lastenosastolla. Uutistorin lehtiä pääset lukemaan myös kirjaston omatoimiaikana.

 

Sähköiset aikakauslehdet

eMagz-kuvake

eMagz on palvelu, jossa voi lukea sähköisiä aikakauslehtiä omalla laitteella missä vain. Palvelu löytyy osoitteesta kirkes.emagz.fiPalveluun kirjaudutaan sisään Kirkes-kirjastokortilla ja PIN-koodilla.
 

EMagz-palvelussa on luettavissa yli kaksikymmentä kotimaista aikakauslehteä näköisversioina, muun muassa Anna, Kotiliesi, Meidän Mökki, Seura, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma. Lehtien arkisto on käytettävissä vuoden ajan. 

Yhdellä lehdellä voi olla yhtä aikaa 1–3 lukijaa, määrä vaihtelee lehdittäin. Jos lehti ei ole vapaana, kannattaa yrittää hetken kuluttua uudestaan. 

Kirkesin eMagz-lehdet
Anna Kauneus & Terveys Maku Suomen kuvalehti Tuulilasi
Apu Kissafani Meidän mökki Suomen luonto Unelmien Talo& Koti
Avotakka Kotiliesi Mondo Tekniikan maailma Vauva
Demi Kotilääkäri Seura TM Rakennusmaailma Viherpiha
Image Kotivinkki   Trendi Voi hyvin

 

Sähköiset sanomalehdet

                

Kirjastossa on käytössä sähköinen lehtipalvelu ePress, jonka kautta voi kirjaston tiloissa lukea sanomalehtiä.

ePress sisältää kotimaisten paikallis- ja maakuntalehtien tuoreet näköispainokset. Mukana ovat myös isoimmat lehdet kuten mm. Helsingin Sanomat, Aamulehti, Lapin Kansa ja Hufvudstadsbladet sekä paikallislehdistä esim. Keski-Uusimaa. Lisäksi arkiston kautta on mahdollista lukea vanhempia numeroita 12 kuukauden ajalta.  Näköislehtien sivuja voi myös tulostaa.

Lehtiä voi lukea Uutistorilla isolta ePress-näytöltä sekä eBooking-asiakaskoneilta. eBooking-koneille kirjaudutaan Kirkes-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lehtien lukemiseen  Epress-näytöltä ei tarvita tunnuksia.