Mikä KirjastoON?

KirjastoON on mobiililaitteille ladattava sovellus. Se on verkkokirjaston rinnalla toimiva helppokäyttöinen kevytversio, jonka avulla voit mm. hakea aineistoa, uusia lainojasi ja varata aineistoa. Sovellukseen tarvitsee kirjautua vain kerran kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, kun avaat sen ensimmäisen kerran. Sen jälkeen pääset hallinnoimaan omia lainojasi ja varauksiasi nopeasti ja näppärästi vain muutamalla näppäilyllä.

Tällä hetkellä sovellus palvelee erityisen hyvin Keravan kirjaston asiakkaita, sillä varaukset kohdistuvat Keravan kokoelmaan ja tiedonhaussa näytetään Keravan kirjaston aineiston saatavuus. Seutulainoja pystyy kuitenkin uusimaan aivan normaalisti omissa lainoissa. 

 

Mitä ominaisuuksia sovelluksessa on? 

Haku -  Voit tehdä yksinkertaisia hakuja kirjaston aineistotietokantaan. Voit käyttää myös kameran viivakoodihakua ja lukea kirjojen EAN-koodeja. Ominaisuus ei toimi tiedonhaussa kirjaston omiin nidetarroihin. Tiedonhaussa voit tehdä varauksia aineistosta, lisätä niitä suosikkeihin tai jakaa niitä muille esimerkiksi somessa tai viestillä.

Lainat - Voit tarkastella omia lainojasi ja uusia ne joko kaikki kerralla tai yksitellen. Voit myös lisätä lainoja suosikeiksi ja uusia muiden Kirkes-kirjastojen kirjoja sovelluksessa.

Varaukset - Voit poistaa varauksia ja lisätä varauksessa olevaa aineistoa suosikkeihin. Näet täältä myös, mikäli aineisto on noudettavissa kirjastosta.

Suosikit - Suosikkeihin voit lisätä teoksia, jotka haluat esimerkiksi lainata myöhemmin uudestaan tai jotka haluat joskus tulevaisuudessa lukea. 

Kaverilaina - Kaverilainan avulla voit lainata kaverin lainan itsellesi. Lue kaverilla lainassa olevan kirjan nidetunnuksen viivakoodi (kirjaston tarra) kännykän kameralla tai naputtele se kenttään ja odota, että kaveri hyväksyy lainan. Tällöin kirja siirtyy sinun lainoihisi. 

Kirjastokortti - Kirjastokortti kulkee mukanasi siellä, missä kännykkäsikin. 

Palaute - Lähetä palautetta kirjastolle. 

Yhteystiedot - Täältä löydät kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat.

Asetukset - Asetuksista voi toistaiseksi muuttaa vain kieltä.

 

Mistä KirjastoON -sovelluksen voi ladata?

KirjastoON -sovellus on ladattavissa Play Kaupasta (Android) sekä App Storesta (iPhone/iPad).