Keravan päivä 2019 Keravan päivä 2019

Avoimet ovet, sakoton palautus ja runsaasti ohjelmaa kirjaston Keravan päivässä

Keravan päivänä sunnuntaina 16.6. kirjasto on avoinna klo 10-16. Kirjaston Pena-klubilla esiintyy Amadeus Lundberg, lapsia hauskuuttaa vatsastapuhuja Sari Aalto ja Glitternistit loihtivat säihkyviä koristeita lapsille ja aikuisille. Keravan päivänä palautetusta myöhässä olevasta aineistosta ei peritä myöhästymismaksua.

Vatsastapuhuja Sari Aalto

Vatsastapuhuja Sari Aalto hauskuuttaa lapsia kahdessa esityksessä, jotka alkavat kirjaston Satusiivessä klo 11.30 ja 13.30. Sari Aalto on Suomen harvoja vatsastapuhumisen ammattilaisia ja keikkailee ahkerasti kouluilla, teattereissa ja festivaaleilla. Aalto valloittaa kaikenikäiset katsojat hulvattoman räiskyvillä esityksillään. Lavalla pistävät parastaan joukko televisiosta ja Youtubesta tuttuja nukkehahmoja, kuten Simpanssi-Anssi, Oskari olematon tai svengaava Lulu-strutsi. Esitykset kestävät noin 25 min ja niiden jälkeen Sari jakaa fanikortteja ja ottaa mielellään kaverikuvia yleisön kanssa.

Satusiipeen mahtuu 60 henkeä. Maksuttomia pääsylippuja aletaan jakaa tuntia ennen kunkin esityksen alkua.

Amadeus Lundberg Pena-klubilla

Iltapäivällä klo 14 Pentinkulma-salin Pena-klubille saksofonisti Pentti Lahden vieraaksi saapuu laulajahurmuri Amadeus Lundberg. Amadeus Lundberg tuli tunnetuksi, kun hänet 20-vuotiaana valittiin Seinäjoella Tangokuninkaaksi vuonna 2009. Lundberg on julkaissut viisi albumia, viimeisimmän, Pyyhi tuuli kyyneleet, vuonna 2018. Lundbergin ja Pentti Lahden lisäksi lavalla nähdään Markku Kanerva (kitara), Antti Ikola (koskettimet) ja Anssi Växby (basso). Pentinkulma-saliin mahtuu 150 henkeä. Maksuttomia pääsylippuja aletaan jakaa tuntia ennen esityksen alkua.

Glittermeikkausta

Klo 10–13 kirjaston aulassa voivat niin aikuiset kuin lapsetkin käydä teettämässä säihkyvän glittermeikkauksen. Glitternistit-ryhmä käyttää kasviperäisestä selluloosasta valmistettua ekoglitteriä.

Sakoton päivä

Keravan päivä on kirjastossa sakoton: aukioloaikana palautetusta, myöhässä olevasta aineistosta ei peritä lainkaan myöhästymismaksua. Aineisto kannattaa palauttaa virkailijalle, sillä palautusautomaatti ei osaa poistaa saldoon kertynyttä myöhästymismaksua.

 

Lue lisää Keravan päivästä täältä.

Vatsastapuhuja Sari Aalto

Amadeus Lundberg. Kuva: Pasi Liesimaa

Glitternistit